Stalni postav Muzeja grada Iloka

Expozitie permanenta

pe scurt

Dvorac Odescalchi prezentiran je kao arhitektonska kulturna baština u svojoj vanjštini i unutrašnjosti u skladu s rezultatima arheoloških i restauratorskih istraživanja.
Stalni postav Muzeja grada Iloka
© Muzej grada Iloka

Intrare pentru vizitatori

Muzej grada Iloka
Šetalište oca Mladena Barbarića 5
32236 Ilok
Croaţia 

informatii detaliate asupra muzeului pe euromuse.net

Muzej grada Iloka

în detaliu

Osim prezentacije muzejskih izložbenih predmeta u novom stalnom postavu Muzeja grada Iloka, i sama zgrada Muzeja kao spomenik kulture i njezin neposredni okoliš predmet su muzejske prezentacije.

Dvorac Odescalchi prezentiran je kao arhitektonska kulturna baština u svojoj vanjštini i unutrašnjosti u skladu s rezultatima arheoloških i restauratorskih istraživanja. Na to se neizostavno nadovezalo uređenje neposrednog okoliša dvorca uz prilagodbu zahtjevima prezentacije arheoloških nalaza „in situ“ koji su vezani uz graditeljsko preslojavanje dvorca, kao i restauratorskih zahvata na pročeljima (prezentirani tragovi preslojavanja). Koncepcija oblikovanja novog stalnog postava Muzeja temelji se na kombinaciji klasičnih i multimedijskih prezentacijskih tehnika.

Iako je riječ o dramatično isprekidanom kulturno-povijesnom i duhovnom razvoju, Ilok je ipak uspio očuvati slijed europskog stilskog razvoja. Tome svjedoče i odabrani muzejski predmeti unutar artikulacije izložbenih blokova, izložbenih cjelina i muzeoloških tema na dva kata dvorca Odescalchi gdje je prezentiran kulturno-povijesni i društveni razvoj Iloka i iločkog područja (od pretpovijesti do prve polovice 20.st.)), ratovi u 20 st., te galerija i spomen galerija uglednih u iločana, a etnološki prikaz prezentiran je u obnovljenom tavanskom prostoru dvorca.
Intrare
20/ 10 kn
locul de desfasurare pe google-maps

cuvinte cheie

istorie, arheologie, istoria artei, casteluri, palate şi grădini, lov, rat, restauracija, konzervacija, kultura, baština, dvorac, palača, muzej, ilok, arheologija, odescalchi, zidine, kulturna baština, spomenik

ore de deschidere

dum
-
lun
-
mar
09:00 - 15:00
mie
09:00 - 15:00
joi
09:00 - 15:00
vin
09:00 - 18:00
sâm
11:00 - 18:00
Group visits
Announcements on:
Ph: +385(0)32827410
Fax: +385(0)32872418
E-mail: najave@mgi.hr, info@mgi.hr

euromuse.net - portalul de expoziţii pentru Europa