Presentatie van de Collectie

Mostra permanente

in breve

De wereldberoemde collectie van het Rijksmuseum wordt op een geheel nieuwe wijze gepresenteerd. Voor het eerst kunnen bezoekers nu een reis door de tijd maken en zo een gevoel voor schoonheid en een besef van tijd ervaren. In 80 zalen vertellen 8.000 objecten het verhaal van 800 jaar Nederlandse kunst en geschiedenis. Rembrandts meesterwerk De Nachtwacht is het enige schilderij dat terugkeert naar zijn oorspronkelijke plaats.
The Night Watch Gallery
© Photo credit: Iwan Baan. Image courtesy of Rijksmuseum

Ingresso per i visitatori

Rijksmuseum
Museumstraat 1
1070 DN Amsterdam
Olanda 

Museo

Rijksmuseum Amsterdam

nel dettaglio

1600-1700
Meer dan 30 zalen zijn gewijd aan de glorie van de Gouden Eeuw, toen de jonge koopmansrepubliek wereldleider was op het gebied van handel, wetenschap, de krijgskunst en de kunsten. In het hart van het museum ligt de spectaculair gerestaureerde Eregalerij waar de wereldberoemde meesterwerken van Frans Hals, Jan Steen, Johannes Vermeer en Rembrandt worden getoond. De zaal aan het eind van de Eregalerij is gewijd aan Rembrandts grootste meesterwerk: De Nachtwacht.

1700-1800
Nederland was geen grootmacht meer. Het verdiende geld werd omgezet in bezit, zoals mooie huizen. In de achttiende eeuw staat het interieur in het middelpunt van de belangstelling. De periode kenmerkt zich door de verfijning en de ontwikkeling van de goede smaak. Hier manifesteert zich vooral de binnenwereld met virtuoze kunstnijverheidsobjecten en persoonlijke portretten.

1800-1900
In de negentiende eeuw werd het huidige koninkrijk gesticht en werden belangrijke wetenschappelijk uitvindingen gedaan, waardoor de modernisering een grote vlucht nam. Zo werden de meter, de kilo en de fotografie geïntroduceerd. De schilderkunst bloeide op en werd in de loop van de eeuw steeds eigenzinniger.

1900-2000
Nieuw in de opstelling van het Rijksmuseum is de twintigste eeuw. Schilderijen, meubelen, fotografie, affiches, films, historische voorwerpen én een vliegtuig uit de collectie van het Rijksmuseum. Ook belangrijke bruiklenen van musea uit binnen- en buitenland, geven een beeld van de cultuurgeschiedenis van het moderne Nederland in de vorige eeuw.

Special Collections
In de Special Collections vindt men verrassende objecten uit de rijke collectie van het Rijksmuseum. Zoals complete verzamelingen miniatuurzilver, muziekinstrumenten, vaderlandse relieken, doosjes en foudralen, juwelen, mode, toverlantaarnplaatjes, glas, porselein, een indrukwekkende wapenkamer en een grote hoeveelheid scheepsmodellen. In de Special Collections wordt ieder half jaar een nieuwe presentatie uit de rijke kostuumcollectie getoond.
Ingresso
adults aged 19 and over: 17,50 EUR
children under 19y: free
Google-Maps:

Parole Chiave:

pittura, arte europea prima del 1800, storia dell'arte, rembrandt, Frans Hals, Vermeer, zilver, handel, meesterwerk, mode, kunst, frans hals, jan steen, johannes vermeer, glas, foto, wapen, cultuur

Orario di apertura

Dom
09:00 - 17:00
Lun
09:00 - 17:00
Mar
09:00 - 17:00
Mer
09:00 - 17:00
Gio
09:00 - 17:00
Ven
09:00 - 17:00
Sab
09:00 - 17:00

euromuse.net - Il portale delle mostre per l’Europa