Hämeenlinnan taidemuseo

 

resumen

Hämeenlinnan Taidemuseo toimii kahdessa näyttelyrakennuksessa.
Hämeenlinna Art Museum
© Hämeenlinna Art Museum

Hämeenlinnan taidemuseo

en detalle

Engel-rakennuksessa on esillä taidemuseon omista kokoelmista koottu näyttely. Rakennusta käytetään myös vaihtuvien näyttelyiden tilana. Lohrmann-rakennuksessa on esillä Henna ja Pertti Niemistön kokoelma sekä vaihtuvia näyttelyitä.
Hämeenlinnan Taidemuseo on toiminut vuodesta 1983 alkaen opetusministeriön nimeämänä aluetaidemuseona Kanta-Hämeessä. Toiminta-alueeseen kuuluu 10 kuntaa: Forssa, Hattula, Hausjärvi, Humppila, Hämeenlinna, Janakkala, Jokioinen, Loppi, Riihimäki ja Tammela.
Hämeenlinnan Taidemuseon aluetaidemuseotoiminnassa tärkeitä painopistealueita ovat yhteistyö ja asiantuntijapalvelut, museopedagogiikka ja toiminta-alueen kuvataide.
Aluetaidemuseoille asetettuja velvoitteita toteutetaan läpäisevästi koko toiminnassa. Taidemuseon näyttelyissä esitellään sekä maakunnan nykytaiteilijoiden että alueella vaikuttaneiden taidehistoriallisesti kiinnostavien kuvataiteilijoiden tuotantoa. Maakunnallinen kuvataide on mukana taidemuseon julkaisupolitiikassa, kuvataiteen perustutkimuksessa ja tallennustyössä. Oman maakunnan merkittävät kuvataitelijat ovat edustettuina taidemuseon kokoelmassa. Tiedotusta kohdennetaan erityisesti toiminta-alueen oppilaitoksiin, kouluihin ja päiväkoteihin.
Hämeenlinnan taidemuseo
Entradas
6,00/4,00/0 EUR
Google-Maps

Palabras clave

Entrada de visitantes

Hämeenlinnan taidemuseo
Viipurintie 2
13200 Hämeenlinna
Finlandia
Google-Maps

Horario de apertura

dom
11:00 - 17:00
lun
-
mar
11:00 - 18:00
mié
11:00 - 18:00
jue
11:00 - 18:00
vie
11:00 - 17:00
sáb
11:00 - 17:00

euromuse.net - portal Europeo de exposiciones