Statens Museum for Kunst

 

in short

Statens Museum for Kunst, Danmarks nationale galleri, udstiller kunst fra 1300-tallet og op til i dag. Samlingerne omfatter malerier, skulpturer, installationer og kunst på papir, både fra Danmark og den vestlige kulturkreds.
The Front of J. V. Dahlerups building.
© SMK Foto
Logo: Statens Museum for Kunst

Statens Museum for Kunst

in detail

Statens Museum for Kunst er Danmarks nationalgalleri. Museet er placeret midt i København, og er grundlagt i 1897 på baggrund af de kongelige samlinger. Samlingerne på Statens Museum for Kunst består af tre hovedsamlinger. Den Kongelige Maleri- og Skulptursamling, Den Kongelige Kobberstiksamling og Den Kongelige Afstøbningssamling. Samlingerne inkluderer i dag værker af blandt andet de italienske renæssancemalere Tizian og Mantegna, 1700-tallets mestre Rubens og Rembrandt, 1900-tallets guldaldermalere Eckersberg og Købke, og det 20. århundredes kunstnere som Henri Matisse, Edvard Munch og Emil Nolde lige så vel som danske kunstnere så som Jorn, Kirkeby og Nørgaard. Her præsenteres maleri og skulptur, installation og videokunst i sammenhæng med tegninger, grafik og fotos.
Hver enkelt besøgende kan tilrettelægge sin helt egen tur gennem kunstens historie og på et øjeblik bevæge sig fra ældre dansk og udenlandsk kunst til installations- og videokunst.

I 2007 slog Statens Museum for Kunst dørene op for Egmont Videncenter. Under videncenterets paraply er Børnenes Museum for Kunst, u.l.k (Unges Laboratorier for Kunst), Danmarks Kunstbibliotek og Tegninger og Grafiks samlet.

I Børnenes Museum for Kunst er der særudstillingerne for børn i alderen 0-12 år. I de tilknyttede værksteder er der aktiviteter for børn der kommer både privat og med institutioner.

Unges Laboratorier for Kunst – u.l.k. er et kreativt miljø, hvor unge i alderen 12-20 år kan opnå, producere og dele viden samt selv lægge rammerne for nye forståelser af kunsten. Her er det også muligt at komme både privat og på skolebesøg og blive udfordret.

Danmarks Kunstbibliotek har fået en filial på Statens Museum for Kunst, og er det nationale hovedfagbibliotek for billedkunst, kunsthistorie og arkitektur – og er med sin samling Nordeuropas største kunstbibliotek.

I studiesalen Tegning og Grafik kan Kobberstiksamlingens store samling af grafiske blade, akvareller og tegninger hentes frem til studie og læsning.

Den Kongelige Afstøbningssamling har til huse i Vestindisk Pakhus på Toldbodgade 40, tæt ved Amalienborg. Den fredede bygning er en smuk og stemningsfuld ramme om samlingen, som med sine ca. 2600 gipsafstøbninger er en af de største og ældste bevarede afstøbningssamlinger i verden.
Statens Museum for Kunst
Admission
Free admission to the museum's permanent exhibitions and selected special exhibitions
The museum on google maps:

keywords

painting, sculpture, photography, graphic art, emil nolde, eckersberg, edvard munch

Visitor entrance

Statens Museum for Kunst
Sølvgade 48-50
1307 Copenhagen
Denmark
view on a map

Opening Times

Sun
10:00 - 17:00
Mon
-
Tue
10:00 - 17:00
Wed
10:00 - 20:00
Thu
10:00 - 17:00
Fri
10:00 - 17:00
Sat
10:00 - 17:00

euromuse.net - The exhibition portal for Europe