S.M.A.K. Stedelijk Museum voor Actuele Kunst

 

in short

De verzameling van het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (S.M.A.K.) geeft een beeld van de ontwikkelingen in de internationale kunst van 1945 tot heden.
S.M.A.K.
© S.M.A.K.
Logo: S.M.A.K. Stedelijk Museum voor Actuele Kunst

S.M.A.K. Stedelijk Museum voor Actuele Kunst

in detail

Het S.M.A.K. streeft ernaar om steeds een dynamische wisselwerking tussen de permanente collectie en de tijdelijke tentoonstellingen tot stand te brengen. Met als referentiepunt de lopende exposities, wordt er steeds een ander deel van de permanente verzameling gepresenteerd. De werken uit de museumcollectie gaan zo een dialoog aan met de tijdelijk aanwezige kunstwerken. Soms harmonieus, dan weer confronterend plaatsen ze elkaar steeds in een nieuw daglicht. Ze fungeren mogelijk als referentiepunten voor elkaar en genereren nieuwe lezingen.

De collectie bevat meer dan 2000 werken, daterend van na WO II tot nu. Naast een aantal toonaangevende kunststromingen zoals o.a. Cobra, Pop Art, Minimal Art, Conceptuele Kunst en Arte Povera zijn tal van kunstenaars vertegenwoordigd die ondertussen mondiaal tot referentiepunten zijn uitgegroeid.

Topwerken zowel van internationale kunstenaars als Joseph Beuys, David Hammons, Thomas Schütte of Juan Muñoz, als van Belgische grote namen zoals Panamarenko, Marcel Broodthaers, Thierry De Cordier en Luc Tuymans maken deel uit van de collectie. Bovendien zijn ook minder bekende jonge kunstenaars door een radicaal hedendaags aankoopbeleid vertegenwoordigd in de verzameling van het museum.
S.M.A.K. Stedelijk Museum voor Actuele Kunst
Admission
6,00 / 4,50 EUR/ 0-18y free/ 19-26y 1,00 EUR
The museum on google maps:

keywords

contemporary art, kunst, jan fabre, bruce nauman, marina abramovic, pierre alechinsky, francis bacon, luciano fabro, hans haacke, ilya kabacov, panamarenco , Bacon

Visitor entrance

S.M.A.K. Stedelijk Museum voor Actuele Kunst
Citadelpark
9000 Ghent
Belgium
view on a map

Opening Times

Sun
10:00 - 18:00
Mon
-
Tue
10:00 - 18:00
Wed
10:00 - 18:00
Thu
10:00 - 18:00
Fri
10:00 - 18:00
Sat
10:00 - 18:00
25 December and 1st January: museum closed
24 and 31 December: museum closed at 4 pm

euromuse.net - The exhibition portal for Europe