Musée Modern Museum

 

in short

Het Museum voor Moderne Kunst omvat de periode in de kunst vanaf de geboorte van Jacques-Louis David (Parijs 1748) tot de kunst van onze tijd.
Museum voor Moderne Kunst
© Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België
Logo: Musée Modern Museum

Musée Modern Museum

in detail

De collecties bestaan uit schilderijen, beelden en tekeningen. In dit museum ziet men de artistieke ontwikkelingen in de kunst vanaf het neoclassicisme op het einde van de 18de eeuw tot de videokunst van vandaag. In de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België zijn dus zowel de kunst van het Ancien Régime (in het Museum voor Oude Kunst) als de kunst van de moderniteit (Museum voor Moderne Kunst) vertegenwoordigd, met als scharnierwerk het schilderij “De dood van Marat” van David uit 1793. Slechts enkele musea in de wereld bieden de mogelijkheid om de ontwikkelingen in de kunst van de laatste zes eeuwen in één instelling te kunnen doorlopen.

Wegens infrastructuurwerken is enkel een selectie kunstwerken uit de verzamelingen 19de-eeuwse en 20ste-eeuwse kunst tentoongesteld op de verdiepingen – 5 tot - 8  in de ondergrondse zalen die in 1984 de deuren openden. Deze laatste zijn geschikt rond een lichtput, die het geheel een eigen identiteit geeft.

Het Departement voor Moderne Kunst omvat ook het Antoine Wiertz- en het Constantin Meuniermuseum, die helemaal gewijd zijn aan het werk van deze belangrijke 19de-eeuwse Belgische kunstenaars. De openingsuren van deze twee musea zijn wisselend en worden best geconsulteerd op de webpagina met algemene informatie over de Musea.
The museum on google maps:

keywords

painting, sculpture, modern art, kunst, schone kunsten, James Ensor, tekening, mode, james ensor, jacques-louis david, eugène delacroix, henri de braekeleer, théodore fourmois, georges seurat, félicien rops, paul gaugin, Jacques-Louis David, Delacroix, Seurat, Classicisme, identiteit

Visitor entrance

Musée Modern Museum
Regentschapsstraat 3
1000 Brussels
Belgium
view on a map

Opening Times

Sun
10:00 - 17:00
Mon
-
Tue
10:00 - 17:00
Wed
10:00 - 17:00
Thu
10:00 - 17:00
Fri
10:00 - 17:00
Sat
10:00 - 17:00
Closed on Mondays, on 1st January and on the 2nd Thursday in January, on 1st May, on 1st and 11th November, on 25 December

euromuse.net - The exhibition portal for Europe