Museon

 

in short

Het Museon is een leuk populairwetenschappelijk museum. De tentoonstellingen en activiteiten gaan over de mens en onze planeet. Vanaf oktober 2016 heten we iedereen welkom in de nieuwe expositie ONE PLANET!
Museon in Den Haag
© Museon
Logo: Museon

Museon

in detail

Het Museon is een leuk populairwetenschappelijk museum. De tentoonstellingen en activiteiten gaan over de mens en onze planeet. In 2016 vernieuwt het Museon zijn permanente tentoonstelling! Vanaf oktober 2016 heten we iedereen welkom in de nieuwe expositie ONE PLANET!

ONE PLANET gaat in op de belangrijkste voorwaarden voor een vreedzame, rechtvaardige en veilige wereld: een eerlijke verdeling van voedsel, water en energie en aanvaarding van verschillen in culturele identiteit. Maak een interactieve ontdekkingsreis langs 17 thema’s waar verschillende wereldwijde problemen met mogelijke oplossingen worden gepresenteerd. Iedere uitdaging is gerelateerd aan één van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Waar komt ons eten vandaan en wat eten we over vijftig jaar? Wat doen we om onze zeeën te beschermen? Welke energie gebruiken we nu en in de toekomst? Voeren we straks oorlog om drinkwater?

In verband met de werkzaamheden is de bovenverdieping van het Museon van 1 juni t/m midden oktober 2016 helaas niet toegankelijk. Uiteraard ben je in de tussentijd welkom in onze tijdelijke tentoonstellingen: Illusions, magie of wetenschap en National Geographic - Onbekende Wereld!

Kijk op www.museon.nl voor alle actuele tentoonstellingen en activiteiten.
Museon
Sinds 1985 zit het Museon in zijn huidige gebouw. Het ontwerp is van architect Wim Quist. Zijn opdracht was een modern gebouw te ontwerpen dat bij het Gemeentemuseum zou passen, een beroemd ontwerp van de architect H.P. Berlage.

De maatvoering en de kleur van het baksteen zijn ontleend aan Berlage. De plattegrond bestaat uit twee in elkaar geschoven vierkanten. Op de begane grond is tussen twee vides de tijdelijke expositieruimte gesitueerd. Rond de vides op de eerste verdieping bevinden zich de ruimten voor de vaste opstelling. Nergens heeft de bezoeker het gevoel dat hij is opgesloten. Vanuit elke ruimte heeft men zicht op een groter deel van de expositie.

Karakteristiek voor het gebouw zijn de wandachtige kolommen waarop de vloeren rusten. Deze zijn 2,20 meter breed en 0,30 meter dik en kragen naar het plafond toe uit. Het lijkt alsof deze kolommen willekeurig zijn geplaatst, maar in werkelijkheid staan zij opgesteld in een regelmatig patroon van ruiten en vierkanten. De kolommen zijn van ongeverfd, grijs beton.
Admission
Adults 6,00 EUR / Concessions available
The museum on google maps:

keywords

non-european cultural history, archaeology, history, natural history, technics, ethnology, oorlog, energie, wetenschap, geologie, biologie, natuur, duurzaamheid, voedsel, water, identiteit

Visitor entrance

Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV The Hague
Netherlands
view on a map

Opening Times

Sun
11:00 - 17:00
Mon
-
Tue
11:00 - 17:00
Wed
11:00 - 17:00
Thu
11:00 - 17:00
Fri
11:00 - 17:00
Sat
11:00 - 17:00
during Dutch school holidays open also on Mondays

euromuse.net - The exhibition portal for Europe