René Magritte Museum

 

in short

Het René Magritte Museum bevindt zich in het huis waar de Belgische surrealist vierentwintig jaar werkte. De kunstenaar woonde op de benedenverdieping van dit huis gedurende zijn meest vruchtbare surrealistische periode, van 1930 tot 1954. Hij verliet het op 55 jarige leeftijd toen hij een internationale beroemdheid verwierf. Dit huis werd daarna aangekocht en gerestaureerd in de jaren '90 door een gepassioneerde van de kunst. Het museum is sinds 1999 voor het publiek geopend.
The house of René Magritte
© Musée René Magritte
Logo: René Magritte Museum

René Magritte Museum

in detail

Het René Magritte Museum is gevestigd in het huis waar de beroemde, surrealistische kunstenaar vierentwintig jaar gewoond heeft. Deze woning werd tussen 1993 en 1999 gerestaureerd en ingericht als een museum. Ze is bedoeld als een permanente hommage aan een van de meest geniale kunstenaars aller tijden. De woning, met de oorspronkelijke meubels gereconstrueerd, was een belangrijke inspiratiebron voor het werk van Magritte. In de eetkamer van dit appartement heeft de kunstenaar vrijwel de helft van zijn oeuvre geschilderd. Magrittes meest creatieve periode speelde zich af in deze bescheiden ruimte, wat leidde tot talloze meesterwerken. 

In de Esseghemstraat 135 was ook het hoofdkwartier van de Belgische surrealisten gevestigd. De vrienden rond de schilder vergaderden er wekelijks en organiseerden er allerlei happenings. Het resultaat van hun ontmoetingen waren talrijke subversieve activiteiten, boeken, tijdschriften en pamfletten. 

Op de eerste en tweede verdieping worden deze activiteiten uitgebreid geïllustreerd aan de hand van originele werken, persoonlijke documenten, objecten, brieven en foto's.
Musée René Magritte
Admission
7,50 / 6,00 EUR
The museum on google maps:

Visitor entrance

Musée René Magritte
Rue Esseghem 135
1090 Brussels
Belgium
view on a map

Opening Times

Sun
10:00 - 18:00
Mon
-
Tue
-
Wed
10:00 - 18:00
Thu
10:00 - 18:00
Fri
10:00 - 18:00
Sat
10:00 - 18:00
Closed December 25 and January 1.

euromuse.net - The exhibition portal for Europe