NAVIGO - Nationaal Visserijmuseum

 

in short

In een stemmig groen plekje midden in het dorpscentrum van Oostduinkerke wandelt men in het Nationaal Visserijmuseum doorheen de geschiedenis van de Vlaamse zee- en kustvisserij...
Het Nationaal Visserijmuseum van Oostduinkerke
© Het Nationaal Visserijmuseum van Oostduinkerke
Logo: NAVIGO - Nationaal Visserijmuseum

NAVIGO - Nationaal Visserijmuseum

in detail

In een stemmig groen plekje midden in het dorpscentrum van Oostduinkerke wandelt men in het Nationaal Visserijmuseum doorheen de geschiedenis van de Vlaamse zee- en kustvisserij. Het verhaal over de strandvisserij en de garnaalvissers te paard wordt in het museum eveneens ontsloten.

Oostduinkerke is trouwens de enige plaats waar de lange en unieke traditie van het paardenvissen nog intens wordt beoefend. De rijke museumcollectie wordt voorgesteld in mooie decors en is interactief ontsloten. Diverse doe-elementen  voor groot en klein dragen in belangrijke mate bij tot een grote belevingswaarde van het museum. Zo kan de bezoeker bijvoorbeeld zelf een Morse-bericht opstellen en verzenden of een (bijna) echte storm beleven.

Het  kustvissersvaartuig OD.1 “Martha" met daaronder de onderwaterwereld met de indrukwekkende Noordzeeaquaria vervolledigen het geheel.  De verzameling verenigt erfgoed, kunst, ambacht en de rijke natuur van de Noordzee. Het museumbezoek kan besloten worden in het museumcafé "Estaminet in de Peerdevisscher".
NAVIGO - Nationaal Visserijmuseum
Admission
5,00/3,00 EUR
The museum on google maps:

keywords

history, kunst, water, interactief

Visitor entrance

NAVIGO - Nationaal Visserijmuseum
Pastoor Schmitzstraat 5
8670 Koksijde
Belgium
view on a map

Opening Times

Sun
14:00 - 18:00
Mon
-
Tue
10:00 - 18:00
Wed
10:00 - 18:00
Thu
10:00 - 18:00
Fri
10:00 - 18:00
Sat
14:00 - 18:00
Closed: 12.00-2.00 pm, Mondays, 25/12, 01/01 and all of January (after the Christmas Holidays)

euromuse.net - The exhibition portal for Europe