Funación Joan Miró. Centro de estudios de Arte Contemporáneo

 

in short

En la actualidad, la colección de la Fundació Joan Miró comprende más de 14.000 piezas: 217 pinturas, 178 esculturas, 9 textiles, 4 cerámicas, la práctica totalidad de la obra gráfica de Miró y unos 10.000 dibujos.
Fundació Joan Miró - Terrace
© Foto: Pere Pratdesaba
Logo: Funación Joan Miró. Centro de estudios de Arte Contemporáneo

Funación Joan Miró. Centro de estudios de Arte Contemporáneo

in detail

La mayor parte de este fondo fue donada a la institución por el propio artista. Otras obras proceden de la colección de su esposa, Pilar Juncosa, y de la colección de Joan Prats, íntimo amigo suyo e impulsor de la idea de crear la Fundació. Este fondo se ha visto incrementado con las donaciones posteriores de Marguerite y Aimé Maeght, Pierre Matisse, Manuel de Muga, Josep Lluís Sert, Francesc Farreras, Josep Royo, Gérald Cramer y David Fernández Miró, nieto del artista.


Una parte igualmente estimable es la formada por las obras en concepto de depósito, en su mayoría realizados por miembros de la familia Miró y de la Gallery K.AG, fundada por Kazumasa Katsuta. Cabe destacar la reciente incorporación (Enero de 2010) de un magnífico conjunto de diecisiete obras originales sobre papel, procedentes también del fondo de la familia Miró.
Fundació Joan Miró
L'edifici de la Fundació és obra de Josep Lluís Sert, arquitecte cofundador del GATCPAC (Grup d'Arquitectes i Tècnics Catalans per al Progrés de l'Arquitectura Contemporània) i gran amic de Joan Miró. Va ser construït en uns terrenys cedits per l'Ajuntament de Barcelona al Parc de Montjuïc.

Cap a finals dels anys seixanta, Sert i Miró comencen a pensar i a treballar en el projecte de fer un "Museu Miró" en l'esmentat emplaçament. Des dels primers esbossos, Sert va concebre la Fundació segons els principis de l'arquitectura racionalista, amb diferents espais al voltant d'un pati central, com és tradicional en l'arquitectura mediterrània, i els lluernaris característics de la seva obra. Dissenyat per acollir la col·lecció de Joan Miró, l'edifici de Sert ha demostrat també la seva capacitat i adaptabilitat per exhibir les creacions d'altres artistes dels segles XX i XXI i continua sent un referent en l'arquitectura contemporània.

L'any 1988 l'edifici de la Fundació es va ampliar per tal de guanyar més espai expositiu, donar cabuda a nous serveis i resituar les oficines. El projecte d'ampliació va anar a càrrec de Jaume Freixa, amic i deixeble de Sert.
Admission
General admission: 10 / 7 EUR Temporary exhibitions: 7 / 5 EUR
The museum on google maps:

Visitor entrance

Fundació Joan Miró
Avgda. Miramar, 1
08038 Barcelona
Spain
view on a map

Opening Times

Sun
10:00 - 14:30
Mon
-
Tue
10:00 - 19:00
Wed
10:00 - 19:00
Thu
10:00 - 21:30
Fri
10:00 - 19:00
Sat
10:00 - 19:00
Summer (July - September): Mondays closed, Tue, Wed, Fri, Sat from 10 to 8 pm, Thu from 10 to 9:30 pm, Sun & Holidays: 10 to 2:30 pm.

Winter (October - June): Mondays closed, Tue, Wed, Fri, Sat from 10 to 7 pm, Thu from 10 to 9:30 pm, Sun & Holidays: 10 to 2:30 pm.

euromuse.net - The exhibition portal for Europe