Fundació Joan Miró. Centre d'Estudis d'Art Contemporani

 

in short

La Fundació Joan Miró.
Espai de coneixement i difusió de l'obra de Joan Miró i de la creació actual
Fundació Joan Miró
© Foto: Davide Camesasca
Logo: Fundació Joan Miró. Centre d'Estudis d'Art Contemporani

Fundació Joan Miró. Centre d'Estudis d'Art Contemporani

in detail

La Fundació Joan Miró va ser creada pel mateix artista amb un fons inicial constituït majoritàriament per la seva col·lecció privada, amb la voluntat d’establir a Barcelona un espai mironià de referència internacional, impulsar la recerca i els estudis sobre Miró i sobre art contemporani i posar en valor el seu fons. La Fundació va obrir al públic el 10 de juny de 1975 i, des d’aleshores, ha esdevingut un espai dinàmic on l’art de Joan Miró conviu amb la creació artística més contemporània.
Amb un enfocament interdisciplinari, la Fundació combina l’organització d’exposicions temporals d’artistes del segle XX i XXI amb activitats acadèmiques i projectes en col·laboració amb altres institucions i entitats del país. Per mitjà del programa d’exposicions i del programa educatiu, la Fundació Joan Miró presenta eixos de reflexió al voltant de temes vinculats a l’obra de Miró i a la creació actual.
La Fundació està ubicada en un edifici projectat per Josep Lluís Sert i és un dels pocs exemples de museus del món en què artista i arquitecte estableixen un diàleg de complicitat entre l’obra i els espais que l’acullen. La Fundació permet fer un recorregut a través dels paisatges vitals i artístics de Joan Miró, establint un diàleg enriquidor amb altres artistes dels segles XX i XXI.
Fundació Joan Miró
Un edifici per a l’obra de Joan Miró i la creació contemporània
L’edifici de la Fundació és obra de Josep Lluís Sert, arquitecte, urbanista i gran amic de Joan Miró, i un dels impulsors a Catalunya de l’arquitectura d’avantguarda.
D’estructura racionalista amb trets mediterranis -pati central, terrat a la coberta i lluernes-, l’edifici de la Fundació Joan Miró és sens dubte un dels exemples més destacats d’arquitectura racionalista a la ciutat de Barcelona, però és sobretot una obra d’art de dos creadors irrepetibles i una de les icones culturals de la ciutat, en què es fusiona art, arquitectura i paisatge.
Els anys 1988 i 2000 es va ampliar per donar cabuda a nous serveis i augmentar l’espai expositiu. Els projectes dels nous arranjaments van ser a càrrec de Jaume Freixa, deixeble i amic de Sert, i president actual de la Fundació.

Admission
General admission: 12,00 / 7,00 EUR Temporary exhibitions: 7,00 / 5,00 EUR
The museum on google maps:

keywords

painting, applied arts & design, architecture, sculpture, photography, digital art, contemporary art, european art after 1800, mixed media, modern art, non-european art, paintings, textiles, prints, illustrated books, sculptures, ceramics, drawings, joan miró, contemporary art, architecture

Visitor entrance

Fundació Joan Miró
Avgda. Miramar, 1
08038 Barcelona
Spain
view on a map

Opening Times

Sun
10:00 - 15:00
Mon
-
Tue
10:00 - 18:00
Wed
10:00 - 18:00
Thu
10:00 - 21:00
Fri
10:00 - 18:00
Sat
10:00 - 20:00
Summer (April - October): Mondays closed, Tue, Wed, Fri, Sat from 10 to 8 pm, Thu from 10 to 9:00 pm, Sun & Holidays: 10 to 3:00 pm.

Winter (November - March): Mondays closed, Tue, Wed, Fri from 10 to 6 pm, Sat from 10 to 8 pm, Thu from 10 to 9:00 pm, Sun & Holidays: 10 to 3:00 pm.

euromuse.net - The exhibition portal for Europe