Ufortalte historier

06.05.2017 - 30.12.2017

in short

Udforsk en ny spot-udstilling, der gennem et lydunivers af nutidige samtaler og diskussioner undersøger værker i SMK's samlinger, der kan knyttes til Danmarks fortid som kolonimagt.
Detail: Astrid Holm, Rose Laying the Table, 1914
© SMK

Visitor entrance

Statens Museum for Kunst
Sølvgade 48-50
1307 Copenhagen
Denmark 

Detailed information about the museum on euromuse.net

Statens Museum for Kunst

in detail

Oplev en ny lydcollage, hvor forskere, billedaktivister og kunstnere diskuterer udstillede kunstværker fra vores koloniale fortid. Få nye perspektiver på værker, vi troede, vi kendte så godt. Og dyk ned i tidligere ufortalte historier i værker af blandt andre C.W. Eckersberg, Astrid Holm, Nicolai Abildgaard og Jens Juel. 

100-året for salget af Dansk Vestindien til USA i 1917 har været en anledning for SMK til, i samarbejde med Det Kgl. Bibliotek og Living Archives, at se på museets værker med andre øjne.

I spot-udstillingen kan du opleve kunstværker fra SMK’s samlinger, der afbilder mennesker af afrikansk afstamning eller kan knyttes til Danmarks fortid som kolonimagt.


Spot-udstillingen udspringer af et lydunivers skabt af kunsthistoriker Temi Odumosu fra Living Archives.

På baggrund af en række workshops med forskere, kunstnere, kuratorer og billedaktivister har hun skabt en lydcollage. Her kan du høre nutidige samtaler om og reaktioner på de udstillede værker. Disse stemmer tilbyder alternative tilgange til den kunst, vi tror, vi kender så godt, og udfolder hidtil ufortalte historier i værkerne.

I spot-udstillingen kan du også opleve værker udvalgt og præsenteret af museets inspektører. Arbejdet med udstillingen har givet ny viden og rusket op i tilgangen til og forståelsen af velkendte værker i samlingen.

Tidligere, når forskere har studeret de værker, som er med på udstillingen, har fokus været på den danske families historie. Med Ufortalte historier undersøger vi værkerne ud fra de slavegjortes perspektiv – et tidligere forbigået aspekt i værkerne.

Admission
Free admission to the museum's permanent exhibitions and selected special exhibitions
The exhibition venue on google maps:

Opening Times

Sun
10:00 - 17:00
Mon
-
Tue
10:00 - 17:00
Wed
10:00 - 20:00
Thu
10:00 - 17:00
Fri
10:00 - 17:00
Sat
10:00 - 17:00

euromuse.net - The exhibition portal for Europe