Tocht naar Chatham

20.06.2017 - 12.11.2017

in short

Op 19 juni 1667, precies 350 jaar geleden, voerde admiraal Michiel de Ruyter een verrassingsaanval uit op de Engelse vloot die bij de marinewerf Chatham voor anker lag. De Engelse marineschepen werden grotendeels vernietigd en het vlaggenschip 'Royal Charles' werd als oorlogstrofee naar Nederland meegevoerd.
Exhibition has ended.
Images not available for copyright reasons.

Visitor entrance

Rijksmuseum
Museumstraat 1
1070 DN Amsterdam
Netherlands 

Detailed information about the museum on euromuse.net

Rijksmuseum Amsterdam

in detail

In de collectie van het Rijksmuseum bevindt zich sinds 1883 hèt pronkstuk van het schip, de spiegelversiering van de 'Royal Charles'. Zijne Hoogheid Prins Maurits opent op 19 juni de presentatie 'Tocht naar Chatham' in het Rijksmuseum, ter gelegenheid van de viering van 350 jaar 'Tocht naar Chatham'.

Zowel in Nederland als in Engeland wordt de Tocht naar Chatham herinnerd. Vanaf 8 juni vinden in de Britse plaats Chatham tal van evenementen plaats. Vanaf 19 juni wordt aan de expeditie in Nederland aandacht gegeven met o.a. presentaties in het Rijksmuseum, het Marinemuseum in Den Helder en het Zeeuws maritiem museum muZEEum in Vlissingen, twee symposia, lezingen en activiteiten voor scholen (SnapChatham). Aan de organisatie van de herdenking werken meer dan dertig organisaties mee waaronder de Chatham Historic Dockyard Trust, de Koninklijke Marine, Stichting Michiel de Ruyter en Het Scheepvaartmuseum.


Tocht naar Chatham in het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum beschikt over de grootste en meest aansprekende collectie Chatham-gerelateerde objecten, waaronder de spiegelversiering van het buitgemaakte Engelse vlaggenschip Royal Charles en de gouden bokaal die door de dankbare Staten van Holland aan De Ruyter werd overhandigd. Deze objecten zijn vanaf 20 juni tot en met 12 november 2017 te zien in de presentatie Tocht naar Chatham in het Rijksmuseum.
Admission
adults aged 19 and over: 17,50 EUR
children under 19y: free
The exhibition venue on google maps:

euromuse.net - The exhibition portal for Europe