Suomen luonto

permanent exhibition

in short

Koe Suomen luonto tunnissa! Tämä näyttely kuljettaa sinut keväiseltä etelärannikolta sisämaan vehmaaseen kesään ja syksyisten peltolakeuksien, metsien ja soiden kautta pohjoisen talveen.
Finnish Museum of Natural History
© Finnish Museum of Natural History

Visitor entrance

Luonnontieteellinen museo
Pohjoinen Rautatiekatu 13
00100 Helsinki
Finland 

Detailed information about the museum on euromuse.net

Luonnontieteellinen museo

in detail

Matkaa Helsingistä ulkosaaristoon Harmajan majakan läheisyyteen, jatka kulkua Varsinais-Suomen lehtimetsään keskelle kiireisintä kevättä. Siirry sieltä satakuntalaiselle suolle, Päijänteen kirkkaisiin vesiin ja Kauhajoen syksyn sänkipellolle. Jatka matkaa Pohjanmaalta kohti koillista, josta löytyvät Pohjois-Karjalan rämeet ja pohjoishämäläinen metsämaisema ja edelleen Iijoelle katsomaan uhanalaista jokihelmisimpukkaa. Kulkija käy kohti pohjoista läpi Koillismaan talvisen havumetsän ja päätyy lopulta Kilpisjärven jylhiin maisemiin Saana-tunturin rinteille.

Suomessa luonto on lähellä joka puolella. Matka merenrantaan tai metsään ei ole pitkä edes etelän isoissa kaupungeissa, ja luontokokemuksista voi nauttia myös kivitalojen katveessa.

Luonnossamme näkyvät Suomen pohjoinen sijainti ja ankara ilmasto. Huikean valoisan mutta lyhyen kesän vastapainona on pitkä, pimeä ja kylmä talvi. Etelässä voi ihailla reheviä lehtoja ja viljavia peltoja, mutta tuhannen kilometrin päässä kulkijan ympärillä aukeavat pohjoisen suuret suot ja korkealle kohoavat tunturit.

Itäisen Suomen jylhät vaaramaisemat ja siintävät salot vaihtuvat Sisä-Suomen metsäseuduiksi ja lopulta lännessä aukeavat laajat lakeudet. Eläin- ja kasvikuntammekin on sekoitus eteläisten, pohjoisten ja itäisten lajien sitkeitä edustajia.

Myös aika on jättänyt omat jälkensä. Suomea peitti jääkauden aikana parin kilometrin paksuinen mannerjäätikkö, joka muokkasi maisemaa vetäytyessään kohti pohjoista. Jääkauden muistona maassamme on myös lajeja, joita ei tavata missään muualla maailmassa. Nykyinen lajistommekin muuttuu ja muokkautuu jatkuvasti ympäristönmuutosten myötä.
Admission
6,00/3,00 EUR
The exhibition venue on google maps:

keywords

Opening Times

Sun
10:00 - 16:00
Mon
-
Tue
09:00 - 16:00
Wed
09:00 - 16:00
Thu
09:00 - 18:00
Fri
09:00 - 16:00
Sat
10:00 - 16:00

euromuse.net - The exhibition portal for Europe