Stalni postav Muzeja grada Iloka

permanent exhibition

in short

Dvorac Odescalchi prezentiran je kao arhitektonska kulturna baština u svojoj vanjštini i unutrašnjosti u skladu s rezultatima arheoloških i restauratorskih istraživanja.
Stalni postav Muzeja grada Iloka
© Muzej grada Iloka

Visitor entrance

Muzej grada Iloka
Šetalište oca Mladena Barbarića 5
32236 Ilok
Croatia 

Detailed information about the museum on euromuse.net

Muzej grada Iloka

in detail

Osim prezentacije muzejskih izložbenih predmeta u novom stalnom postavu Muzeja grada Iloka, i sama zgrada Muzeja kao spomenik kulture i njezin neposredni okoliš predmet su muzejske prezentacije.

Dvorac Odescalchi prezentiran je kao arhitektonska kulturna baština u svojoj vanjštini i unutrašnjosti u skladu s rezultatima arheoloških i restauratorskih istraživanja. Na to se neizostavno nadovezalo uređenje neposrednog okoliša dvorca uz prilagodbu zahtjevima prezentacije arheoloških nalaza „in situ“ koji su vezani uz graditeljsko preslojavanje dvorca, kao i restauratorskih zahvata na pročeljima (prezentirani tragovi preslojavanja). Koncepcija oblikovanja novog stalnog postava Muzeja temelji se na kombinaciji klasičnih i multimedijskih prezentacijskih tehnika.

Iako je riječ o dramatično isprekidanom kulturno-povijesnom i duhovnom razvoju, Ilok je ipak uspio očuvati slijed europskog stilskog razvoja. Tome svjedoče i odabrani muzejski predmeti unutar artikulacije izložbenih blokova, izložbenih cjelina i muzeoloških tema na dva kata dvorca Odescalchi gdje je prezentiran kulturno-povijesni i društveni razvoj Iloka i iločkog područja (od pretpovijesti do prve polovice 20.st.)), ratovi u 20 st., te galerija i spomen galerija uglednih u iločana, a etnološki prikaz prezentiran je u obnovljenom tavanskom prostoru dvorca.
Admission
20/ 10 kn
The exhibition venue on google maps:

keywords

history, archaeology, history of art, castles, palaces & gardens, lov, rat, restauracija, konzervacija, kultura, baština, dvorac, palača, muzej, ilok, arheologija, odescalchi, zidine, kulturna baština, spomenik

Opening Times

Sun
-
Mon
-
Tue
09:00 - 15:00
Wed
09:00 - 15:00
Thu
09:00 - 15:00
Fri
09:00 - 18:00
Sat
11:00 - 18:00
Group visits
Announcements on:
Ph: +385(0)32827410
Fax: +385(0)32872418
E-mail: najave@mgi.hr, info@mgi.hr

euromuse.net - The exhibition portal for Europe