Sea Views

17.06.2017 - 17.09.2017

in short

Vanaf 17 juni presenteert het Rijksmuseum een selectie van dertien eigentijdse zeegezichten in de Photo Gallery. Het Rijksmuseum heeft een genereuze schenking van ruim 35 fotografische zeegezichten ontvangen van een particuliere verzamelaar. Dit genre is voor de omvangrijke fotocollectie van het Rijksmuseum compleet nieuw.
Exhibition has ended.
Images not available for copyright reasons.

Visitor entrance

Rijksmuseum
Museumstraat 1
1070 DN Amsterdam
Netherlands 

Detailed information about the museum on euromuse.net

Rijksmuseum Amsterdam

in detail

De schenking bevat verrassende werken van voornamelijk eigentijdse internationale fotografen als Viviane Sassen, Chip Hooper, Franco Fontana, Jo Ractliffe, Chris Mc Caw en van Simon van Til. Van 17 juni t/m 17 september 2017 is een selectie van dertien werken te zien in de presentatie Sea Views in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum.


De collectie zeegezichten is met veel zorg, aandacht en liefde over een periode van 10 jaar door een particuliere verzamelaar bij elkaar gebracht. Elk werk is een intensieve oefening: een spel met lucht, licht en getij. De foto’s tonen de hand van de fotograaf én de rijkdom van de fotografie. De resultaten zijn totaal verschillend: de zee in het zwart of azuurblauw. Sommige werken zijn monumentaal, andere klein en intiem. In Sea Views zijn dertien foto’s van zeegezichten te zien. In Sea Views wordt een begeleidende film van Jochem van Laarhoven getoond.

Nederland en de zee is een geliefd thema in het Rijksmuseum. In de 17de eeuw tekende Willem van Velde de kust voor Kijkduin en Terheijden in reusachtige en minutieuze pentekeningen. Jan Toorop verloor zich in de late 19de eeuw in de golvende zee voor Katwijk. Door de genereuze schenking zijn nu ook hedendaagse zeegezichten aan de collectie toegevoegd.

Het Rijksmuseum wil zijn publiek internationale fotografie laten zien in al haar verscheidenheid. Om die reden verzamelt het museum met de genereuze steun van partner Baker McKenzie, institutionele fondsen en particulieren zowel Nederlandse als buitenlandse fotografie. Het heeft inmiddels een kwalitatief en kwantitatief sterke, omvangrijke en gevarieerde collectie opgebouwd.
Admission
adults aged 19 and over: 17,50 EUR
children under 19y: free
The exhibition venue on google maps:

euromuse.net - The exhibition portal for Europe