Mark Leckey - He thrust his Fists Against the Post but Still Insists he Sees the Ghost

04.05.2017 - 03.09.2017

in short

En gigantisk motorvejsbro indhyllet i gult lys har indtaget museet! Oplev den berømte kunstner Mark Leckeys nye totalinstallation.

Exhibition has ended.
Images not available for copyright reasons.

Visitor entrance

Statens Museum for Kunst
Sølvgade 48-50
1307 Copenhagen
Denmark 

Detailed information about the museum on euromuse.net

Statens Museum for Kunst

in detail

Den britiske kunstner Mark Leckey voksede op uden for Liverpool i England. Med udstillingen He Thrusts his Fists against the Posts but Still Insists he Sees the Ghosts tager han dig med til et ganske særligt sted fra sin barndom: ramperne under motorvejsbroen M53 i byen Ellesmere Port.

Til udstillingen i x-rummet har han genskabt broen og ramperne, hvor han

”Mange af mine værker udspringer af ting og oplevelser fra min barndom og ungdom, som bliver ved med at hjemsøge mig. Og motorvejsbroen er en af de ting fra mit liv, der har sat sig fast i min hukommelse. Det er derfor, jeg har genskabt den. Det er som om, at den her slags minder kommer til at fylde for meget. De bliver for overvældende”, siger Leckey.

Ifølge den britiske kunstner er alle hans værker en form for eksorcisme – indskydelsen og trangen til at skabe et værk opstår i ham, når noget bliver for giftigt og må fordrives.
Særligt for Mark Leckeys kunstneriske praksis er hans brug af found objects og found footage, det vil sige objekter, billeder, lyd og videooptagelser fra den virkelige verden. Om motorvejsbroen fortæller han: 

”Jeg vil gerne have, at museets gæster får en psykedelisk oplevelse, når de træder ind i rummet. At lyset, broens størrelse og musikken sætter dem i en anderledes tilstand”, forklarer han om den gennemgribende transformation af x-rummet.
Foruden den den gigantiske fantombro, der er indhyllet i natriumlys, består Mark Leckeys totalinstallation i x-rummet også af afskallede plakater og ikke mindst et helt nyt lydværk designet specielt til rummet på SMK.
Lydværket er en mellemting mellem et foredrag, et radioprogram, en autobiografisk fortælling og et DJ-set. Og det er produceret af lyd-samples fra fire årtier, liveoptagelser, historiske fakta og Leckeys egne refleksioner og tanker.
Admission
Free admission to the museum's permanent exhibitions and selected special exhibitions
The exhibition venue on google maps:

euromuse.net - The exhibition portal for Europe