Magt of afmagt - Christian II's billedpolitik

15.06.2017 - 10.09.2017

in short

Christian II er en af Danmarks mest fascinerende konger – og den første danske konge, der brugte billedkunsten til at promovere sig selv og fremme sine politiske mål. I udstillingen kan du udforske, hvordan han brugte kunst som redskab i sine politiske strategier.
Exhibition has ended.
Images not available for copyright reasons.

Visitor entrance

Statens Museum for Kunst
Sølvgade 48-50
1307 Copenhagen
Denmark 

Detailed information about the museum on euromuse.net

Statens Museum for Kunst

in detail

Christian II (1481-1559) var kongen, der giftede sig ind i et af Europas mest magtfulde fyrstedynastier, lagde sig ud med adelen, mistede kronen og blev fordrevet fra landet. Samtidig skulle han navigere mellem den gamle katolske kirke og den nye lutherske tro. Og så var Christian II den første danske konge, der i stor stil brugte billeder i forsøget på at promovere sig selv og fremme sine politiske mål.


I udstillingen kan du dykke ned i og udforske, hvordan Christian II brugte billeder som strategisk magtmiddel – både mens han endnu var konge og senere i sin landflygtighed, hvor han forgæves kæmpede for at generobre de tabte riger.


Malerier og tryk af anerkendte kunstnere
Christian II brugte malerier og især grafiske tryk, kobberstik og træsnit til at få sit budskab ud. Og han benyttede sig af tidens mest berømte kunstnere til sin propaganda.


Med på udstillingen er malerier, tegninger, kobberstik og træsnit af bl.a. Albrecht Dürer, Jan Gossart, Michiel Sittow og Lucas Cranach den Ældre.
Admission
Free admission to the museum's permanent exhibitions and selected special exhibitions
The exhibition venue on google maps:

euromuse.net - The exhibition portal for Europe