Jaz, mi in drugi - Podobe mojega sveta

permanent exhibition

in short

Jaz, mi in drugi : podobe mojega sveta je razstava o človeku in njegovem umeščanju v svet; o osebni, skupni in univerzalni dediščini – kaj je, kako nastaja in kakšen pomen ima. Zato je vsebinsko dopolnilo prvi stalni razstavi.
Exhibition view
© Slovenski etnografski muzej

Visitor entrance

Slovenski etnografski muzej
Metelkova ulica 2
1000 Ljubljana
Slovenia 

Detailed information about the museum on euromuse.net

Slovenski etnografski muzej

in detail

Slovenski etnografski muzej predstavlja s prvo stalno razstavo Med naravo in kulturo slovensko in zunajevropsko kulturno dediščino. Z drugo stalno razstavo Jaz, mi in drugi : podobe mojega sveta muzej zaokroža svojo petnajstletno kompleksno prenovo. Razstavi dopolnjuje film Podobe preteklega vsakdana, ki govori o življenju naših prednikov v predindustrijski dobi.

Je prostor postanka med vsakdanjimi obveznostmi, z možnostjo umirjenega premisleka o sebi in drugih ljudeh, o svetu in življenju, ki ga živimo. Je prostor spraševanja in iskanja lastnih odgovorov, prostor izmenjave mnenj in izkušenj. Je razstava, ki skuša v posamezniku oživiti preprosto radost in čudenje nad živo pisanimi podobami mnogih svetov.

Vabimo vas, da razstavo obiščete – sami ali v družbi. Ne v velikih skupinah. Brez strokovnih vodstev. Da se posvetite sebi, da svoja dognanja delite z drugimi ali jih ohranite zase. Nič ne bo narobe, če bodo vaša mnenja drugačna. Žalostilo nas bo le, če vam bo vseeno.
Admission
Adults: 4,50 EUR / Children, Students, Pensioners 2,50 EUR /
Free Admission :
Museum donors, ICOM, SMD, SED, PRESS, visitors with special needs, pre-school children accompanied by adult, group leaders and unemployed.
The exhibition venue on google maps:

Opening Times

Sun
10:00 - 18:00
Mon
-
Tue
10:00 - 18:00
Wed
10:00 - 18:00
Thu
10:00 - 18:00
Fri
10:00 - 18:00
Sat
10:00 - 18:00
Public holidays closed.
Free admission every first Sunday in a month

euromuse.net - The exhibition portal for Europe